Welke naaimachine kiezen voor een gevorderde?

Na enige tijd wil je méér en stuit je toch wel op kleine problemen die een basis naaimachine niet kan. Geheel normaal. Research naar een zwaardere naaimachine is een must. Vooral heel veel vergelijken en wat zijn jouw wensen is heel belangrijk en ook je budget bepalen, heb je dit niet meteen, spaar naar een degelijke naaimachine of eventueel een tweedehands kopen. Met je wenslijst naar je dealer is de beste keuze en probeer verschillende machines.

Wat is dan nu heel belangrijk? Vooraleerst is het vermogen heel belangrijk, een groter vermogen zorgt ervoor dat je zwaardere stoffen (jeans), leder en canvas kan stikken. Door zelf veel te vergelijken kwam ik heel snel uit bij Bernina deze beginnen vanaf 90 watt. Pfaff heeft dan weer een IDT systeem (Ingebouwd Dubbel Transport) dat op zich ook heel handig is. Uiteindelijk vond ik het vermogen belangrijker dan de automatische boventransport. Een boventransport kan je namelijk apart bijkopen en is ook gemakkelijk te bevestigen.
Brother is ook zeer goed, een zeer goede prijs/kwaliteit, maar het vermogen is minder. Brother heeft dan wel heel veel steken. Heeft ook heel weinig onderhoud nodig en zo goed als nooit problemen mee. Brother is dan heel sterk in borduurmachines met hun veelzijdige software.

De volgende punten zijn ook belangrijk:

  1. automatische knoopsgaten in 1 fase
  2. automatisch inrijgen
  3. tweelingnaald kunnen gebruiken
  4. stevige naaivoetjes, bij Bernina is dit in 1 geheel
  5. extra naaivoetjes
  6. quiltsteken
  7. verstelbare naaivoetdruk
  8. naaldstop boven/onder

Naar mijn mening is Bernina/Pfaff de betere naaimachines gevolgd door Brother. 

Singer zou ik niet aanbevelen in tegenstelling tot een heel ver verleden, ze worden heel vaak aangeboden in goedkopere discounters. Men is natuurlijk vrij te kopen waar men wil. Denk er aan, geen service en het is waar naar je geld.

Om heel wat problemen te vermijden, gebruik steeds Gütermann of Mettler naaigaren. en de juiste naalden (Schmetz).

Succes!
Naaistudio A.


Recente items:

Plaats een reactie